تماس با من
پروفایل من
نویسنده (های) وبلاگ
آرشیو وبلاگ
      ابوریحان ()
چلوکبابی در تهران قدیم نویسنده: - یکشنبه ٢۳ فروردین ،۱۳٩٤

چلوکبابی در تهران قدیم

58067032

 

میگن قدیما کسی که می رفت چلوکبابی به نام یک پرس چلو کباب به اندازه ۳ پرس می تونست نهار بخوره. به اونا که پای ثابت چلوکبابی ها بودن می گفتن چلوکبابی .برو

این چلوکبابی بروها که معمولا داش مشدی ها و پول خرج کن ها بودن فقط برای ناهار بود که می رفتن چلوکبابی و کلا توی این تهرون قدیم واسه ی چلوکبابی ها افت داشت که چراغ جلوی دکونشون بعد از ظهر یعنی بعد از تموم شدن وقت ناهار روشن باشه که اگه روشن می موند باعث بدنامی دکان بود و مردم می گفتن چون مشتری نداشته غذاش تموم نشده. برای همین، دو سه ساعتی که از بعد از ظهر می گذشت چراغ جلو دکونشون رو خاموش می کردن، حالا چه غذا تموم شده بود و چه غذا مونده بود.

مشتری که پاشو می گذاشت توی دکان، اول از همه صاحب مغازه که پشت دخل می نشست تعارفش می کرد و با توجه به سر و وضع مشتری به کارگراش اشاره می کرد که کجا جاش بدن، هنوز مشتری ننشسته، کارگری می اومد و یه سینی بزرگ که توش بشقاب، نون، ماست، نمک فلفل، پیاز، سماق، دوغ و یا شربت بود می گذاشت جلوش. بعد یه بنده خدایی به نام چلو بیار سر می رسید و از توی بادیه ِ برنجی که زیر بقلش زده بود یه مشت چلو داغ میریخت تو بشقاب مشتری و هنوز چلو بیار نرفته پشت سرش یکی دیگه می اومد و از بادیه ای که دستش بود یه تیکه کره بر می داشت و پهن می کرد رو برنج مشتری. مشتری هنوز برنج و چلو رو بهم نزده اصل کاری از راه می رسید یعنی کباب بیار یا کباب بده و از توی ظرفی که پر از سیخ کباب بود یه سیخ کباب داغ می کشید رو برنج مشتری.

خلاصه این چلو بیار و کره بیار و کباب بیار سه دفعه خدمت مشتری می رسیدند و این قاعده ی چلوکبابی تهرون قدیم بود یعنی سه دست که حالا شده یک پرس، اگه کسی کمتر از سه دست می خورد صاحب دکان خوشش نمیومد و اگه کسی بیشتر می خواست باید خبر می داد.

برگرفته از:

 http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8%DB%8C#cite_note-
  نظرات ()
مطالب اخیر "گلوتامین و BCAA’S" : دکتر احمدرضا بابایی روزی که تولستوی اندیشمند و نویسنده بزرگ درگذشت انتقال پایتخت ایران به شهر نیشابور قوی‌ترین مرد در عصر ناصرالدین‌شاه/عکس چلوکبابی در تهران قدیم زندگینامه ویل دورانت و کتاب تاریخ تمدن ناگفته هائی در مورد کراتین قرائت سوره مبارکه انسان: قاری دکتر بابایی مسئله جهانی تریاک افغانستان گذری بر افکار و نظرات سقراط
کلمات کلیدی وبلاگ افغانستان (۱) نیشابور (۱) تهران قدیم (۱) لئون تولستوی (۱) روش جستجو در گوگل (۱) کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت (۱) چلو کباب (۱) فواید گلوتامین (۱) آتیلا (۱) قویترین مرد ایران (۱) تاریخچه تریاک (۱) دکتر احمدرضا بابائی (۱) جستجوی حرفه ای در گوگل (۱) دیدگاههای اجتماعی ابوریحان (۱) دیدگاه ابوریحان بیرونی (۱) تالیفات ابوریحان بیرونی (۱) زندگینامه میزا محمد اخباری (۱) میرزا محمد اخباری و علوم غریبه (۱) میرزا محمد اخباری چله نشینی (۱) میرزا محمد اخباری و فتحعلی شاه قاجار (۱) روش سرچ در گوگل (۱) شیوه سرچ کردن گوگل (۱) اندیشه های سقراط (۱) افکار و نظرات سقراط (۱) زندگی سقراط (۱) واژه تریاک (۱) دکتر احمدرضا بابایی قرائت سوره مبارکه انسان (۱) صوت دکتر احمدرضا بابایی (۱) سوره مبارکه انسان قاری دکتر بابایی (۱) کراتین چیست (۱) کراتین و بدنسازی (۱) نقش و تاثیرات کراتین (۱) زندگینامه ویل دورانت (۱) سرگذشت ویل دورانت (۱) عصر ناصر الدین شاه (۱) عکس پهلوان یزدی (۱) سلسله ساسانی (۱) هون ها (۱) تولستوی نویسنده روسی (۱) سرگذشت تولستوی (۱) دکتر احمدرضا بابایی (۱) گلوتامین چیست (۱)
دوستان من   پرتال زیگور طراح قالب